Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
05/17/2015
3 min
0

2 dagen werken, 5 dagen weekend?

05/17/2015
3 min
0

Het boek met de intrigerende titel ‘De omgekeerde werkweek: 2 dagen werken, 5 dagen weekend’ is zojuist door mijn man besteld. ‘Hoe zou ons leven eruitzien als we écht nog maar 15 uur per week zouden werken‘? vraagt bestsellerschrijver Gerhard Hormann zich af?

Juichen of afwijzen?

De workaholics onder ons schrikken zich wellicht een hoedje. ‘Niet best‘, kan een reactie zijn. Ik ben er echter van overtuigd, dat velen van ons een omgekeerde werkweek toejuichen. Niemand kijkt aan het einde van haar leven terug en zegt: ‘Wat fijn dat ik zo hard gewerkt heb‘. We kijken liever terug op de mooie momenten van liefde, plezier en geluk.

Succes of gelukkig zijn?

Ik ben zelf een groot deel van mijn leven een harde werkster geweest. Ik dacht, dat ik door hard werken en het daaruit volgende resultaat gelukkiger zou zijn. Mede door de wijsheid van mijn man en de ervaringen van het leven heb ik gaandeweg een andere kijk gekregen. Tegenwoordig heb ik de stellige overtuiging, dat als aan alle persoonlijke voorwaarden voldaan is, we moeiteloos het gewenste succes kunnen bereiken.

Maar dan dient zich tevens de vraag aan, of het eigenlijk wel het succes is waar we zo hard naar op zoek zijn. Ik denk dat we collectief in de valkuil gestapt zijn te geloven, dat succes ons gelukkig maakt. Terwijl het juist andersom is. Pas als we gelukkig zijn en genieten van het leven worden we aantrekkelijk en kan succes een gevolg zijn. Ja, je leest het goed ‘kan‘. Het is geen automatisch resultaat!

2 dagen werken, 5 dagen weekend of andersom?

Momenteel woedt er een soort gedachten-strijd in mijn hoofd. De ene partij kiest voor het opbouwen van een bloeiende business, waarbij ik (welzijns) coaches help hun weg naar moeiteloos welzijn te vinden. Daardoor wordt zakelijk succes makkelijker bereikbaar. De andere partij kiest weliswaar voor dezelfde richting, maar vanuit een veel meer gematigde inzet waarbij doen wat ik leuk vind en genieten centraal staan. Allerlei vragen en gedachten hieromtrent spoken door mijn hoofd.

Leven in de brouwerij of relaxte intensiteit

Ik vind de energie van een goed lopend bedrijf heerlijk, daar word ik blij van. Een volle agenda, een rinkelende telefoon, tevreden en blije klanten, een goed bezochte website en vele enthousiast volgers op de diverse sociale media.

Het feit, dat als ik vanuit mijn passie werk, mijn dagelijkse  activiteiten sowieso niet aanvoelen als werk pleiten daarmee voor tomeloze inzet. Maar …. (dat is nee), ik geniet momenteel enorm van mijn bewust gekozen vrijheid. Omdat ik er mentaal niet uitkom, heb ik besloten het antwoord intuïtief te laten ontstaan. Komt tijd, komt innerlijke wijsheid en raad.

Aantrekken of afstoten?

Neemt niet weg, dat ik de stellige overtuiging heb dat ‘hard werken’ en ‘alles uit de kan halen’ om je aantrekken of afstotenbedrijf op- en uit te bouwen uit den boze zijn. Wie wil er nu klant worden bij een gestresste (welzijns)coach, die vermoeid van alle door haar zelf opgelegde druk, haar zaak runt. Niemand toch?

Ga maar eens voor jezelf na welke vrouwen jij aantrekkelijk vindt. Dat zijn de dames, die lekker in hun vel zitten: Ze stralen, zijn gelukkig, bruisen van energie, houden van zichzelf en leven bewust en in het hier en nu. Dit zijn de vrouwen, waar jij je goed bij voelt. Zoals zij is, wil jij ook zijn! In mijn optiek hoeft persoon weinig moeite te doen om klanten te vinden.

Moeiteloosheid in de praktijk

Hier over schrijvend denk ik aan mijn masseuse. Zij vertelde mij, dat ze door te starten met massage praktijk haar hart heeft gevolgd. Ze heeft toentertijd haar intuïtie laten spreken en het vertrouwen gehad dat het goed kwam.

Tot op de dag van vandaag heeft zij nooit één advertentie geplaatst. De klanten zijn ‘vanzelf’ gekomen en blijven komen. Ze werkt vanuit haar passie, kijkt bij de massage niet op een half uurtje en voelt precies aan wat ‘ik’ als client nodig heb.

Wauw, wat een perfecte aantrekkelijke energie. Ze is 65+, is recent iets minder uren gaan werken en gaat door zolang ze zin heeft. Haar werk geeft haar bevrediging en een goed gevoel.

Hoe ervaar jij jouw baan of werk? Kijk jij uit naar 2 dagen werken, 5 dagen weekend?

PS:
Ik doe momenteel een marktonderzoek onder vrouwelijk (welzijns)coaches. Ik wil graag mijn dienst verlening verbeteren en waarschijnlijk toespitsen op deze groep.
Wil jij hieraan meewerken? Stuur me dan een mail of neem telefonisch contact op.
Uiteraard krijg je van mij een leuke cadeau voor geïnvesteerde tijd, moeite en energie terug.

hart Liefs
Claire

Reacties
Categorieën