Liefde
Claire en Arie Seelen
Liefde
07/01/2016
1 min
2

Ben jij net als Christiano Ronaldo?

07/01/2016
1 min
2

Momenteel circuleert er een prachtige video over Christiano Ronaldo op het internet. Dit keer gaat het niet om zijn voetbaltalent. Nee, het filmpje laat een totaal andere kant zien van deze top-voetballer. Hij geeft namelijk zeer bewust aandacht aan kinderen en volwassenen, die hem adoreren. Ongeacht de situatie maakt hij tijd vrij om een handtekening te zetten op een t-shirt, een aai over een bol te geven van een kind of om een arm om een geëmotioneerde fan te slaan. Het lijkt erop, dat hij dit daadwerkelijk vanuit zijn hart doet. Prachtig om te zien. De bewust gegeven aandacht en oprechte compassie raakt me tot in het diepst van mijn ziel.

Ben jij net als Christiano Ronaldo?

Gelukkig hoef je niet beroemd te zijn om impact uit te oefenen op andere mensen. Natuurlijk wordt een ster als Ronaldo geadoreerd door miljoenen mensen en is zijn reikwijdte daardoor groter. Daarentegen kan doordringen tot het hart van slechts één persoon door liefdevolle aandacht een verbluffend positief effect hebben. Het kan juist voor die eenling een wereld van verschil maken.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Een eenvoudige glimlach naar een passant op straat kan al iemand anders dag goed maken. Wat weerhoudt ons toch ervan om meer vanuit een open en vreugdevolle houding te handelen? Is het schaamte? Is het onzekerheid of erger nog wantrouwen? Word je wellicht gekweld door de vraag: ‘Wie ben ik toch om dit te doen’. Stel dat dit laatste het geval is, dan is dat een duidelijk voorbeeld van een belemmerende communicatie en ontbrekend bewustzijn van de prachtige vrouw/man die je bent. Je bent namelijk geschapen naar de gelijkenis van God.

Natuurlijk, je bent altijd niet de perfecte mens in gedragingen. Je hebt je onhebbelijkheden naast geweldige eigenschappen. Toch maakt dat jou tot de unieke persoon die je bent. Slechts vanuit volledige acceptatie van het totaal,  de mens die je bent met al je min- en pluspunten, kun je voluit geven aan een ander. We leven in een duale wereld, die bevolkt wordt door mensen met duale gedragingen. Er is geen licht zonder donker, er is geen vreugde zonder verdriet en er is geen angst zonder liefde. Als je het een niet kent, kun je het ander niet ervaren en waarderen.

Hoe zou het zijn ….?

Momenteel is de laatste trend op Facebook om deel te nemen aan de een of andere ‘challenge’. Hoe zou het zijn als we met zijn allen de challenge aangaan om iedere dag slechts één persoon, bekend of onbekend, een cadeau te geven in de vorm van een compliment, compassie, een arm om een schouder of gewoonweg een glimlach. Welke gevolgen zou dit voor jou hebben? Wat zou dit voor de ander betekenen? Welke impact heeft dit op de mensen om ons heen? Één ding is zeker, een blijer gestemd iemand handelt dienovereenkomstig.

Doe jij mee?

Liefs
Claire

Reacties
Categorieën