Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
07/01/2014
2 min
1

Bijenwas verven, een bijzondere ervaring!

07/01/2014
2 min
1

Gisteren toog ik met een aantal vriendinnen richting Rockanje om het bijenwas verven te ‘ondergaan’. Het was een bijzondere ervaring. We werden door Yvonne Koolen hartelijk verwelkomd  met een lekker kopje verse muntthee.

Het proces

Vervolgens gaf Yvonne de uitleg van het proces. We startten met een geleide meditatie om wat dichter bij onszelf te komen en meer in ontspanning te zijn. Alles wat zich aan diende aan emoties, gedachten en ervaringen mocht er zijn. Het was de bedoeling te ervaren zonder oordeel.

‘Toevallig’ zat ik niet zo lekker in mijn vel en de bijbehorende emoties en tranen dienden zich al snel aan om ook weer weg te ebben. Dat was okay. Heerlijk om me zo mee te laten voeren in mezelf.

Terug in het hier en nu

Nadat we weer in het hier en nu waren, startten we met het bijenwas verven. Dat gebeurt met een klein strijkijzer, speciaal papier en natuurlijk de bijenwas. Het is de bedoeling dat je je gevoel leidend laat zijn. Eerst kies je een drietal kleuren om aansluitend het blanco vel te vullen. Je bewerkt het ijzer met de bijenwas en ‘strijkt’ over het papier. Grappig is dat het onderbewuste het werk doet. Zodra je gaat denken, blokkeert het proces en stopt het strijkijzer met glijden over het papier. Of je wilt of niet: Je kunt niet verder.

De boodschap

Op een bepaald moment voel je dat je werk klaar is. Vervolgens wrijf je met een doek over het ‘schilderij’ en ontstaat er meer diepte enBijenwas verven wordt nog meer zichtbaar van dat wat in je onderbewuste via het verven naar buiten wil komen. In eerste instantie kijk je zelf welke boodschap(pen) je vind. Vervolgens ondersteunt Yvonne vanuit haar expertise en vult aan.

Drie mooie schilderijen

Wij hebben ieder drie ‘schilderijen‘ gemaakt. Er zit een duidelijke opbouw in. Behalve de boodschap die je ontvangt, als je er open voor staat, is het een ontspannende bezigheid.

De schilderijen nodigen uit om regelmatig op ontdekkingsreis te gaan. Ik zie elke keer weer nieuwe zaken. Daarnaast zijn ze gewoonweg mooi en is er ook een gevoel van trots dat IK dit gemaakt heb.

Aanrader

Bijenwas verven, schilderij 3Kortom het is absoluut een aanrader om je een keer in het ‘bijenwas verven’ te storten. Ik vond het erg leuk om het samen met een paar goede vriendinnen te doen. Mijn ervaring bij Yvonne was top: Ik voelde me veilig en in goede handen.
Hieronder tref je haar gegevens aan:

Yvonne Koolen
Mail: info@release-coaching.nl
Mobiel: o6 – 44 69 66 75

Heb jij het bijenwas verven al eens gedaan? Deel onderaan deze blog dan jouw ervaring.

Ik wens je een fijne week
Claire

Reacties
Categorieën