Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
12/06/2014
4 min
0

Zijn wij als schapen die .....?

12/06/2014
4 min
0

De laatste tijd bekruipt me steeds meer het gevoel, dat ik de barricades op moet om mensen wakker te schudden. We lijken wel schapen, die zich willoos naar de slachtbank laten leiden. Waar zijn de krachtige leeuwen? Waar zijn de Nederlanders, die voor zichzelf durven op te komen en niet langer accepteren, dat ons welZIJN van alle kanten ‘aangevallen’ wordt.

Wakker worden

In ieder geval is het mijns inziens de hoogste tijd, dat we wakker worden en het heft in handen nemen. Waarom? Om vrij te zijn van alle beperkingen, manipulaties en kwalijke invloeden, die ons ongewild en ongewenst opgelegd worden door degenen die wij zelf notabene de macht hebben gegeven. Zodat wij bewust kunnen leven volgens natuurlijke principes en daarmee bewust kiezen voor gezondheid, geluk en welZIJN.

Wettelijk toegestane vergiftiging

We worden geleidelijk van alle kanten,  let wel wettelijk toegestaan, vergiftigd. Er is amper ontkomen aan. Heb je jezelf weleens de vraag gesteld hoe het mogelijk is, dat bijvoorbeeld de ziekte kanker zo explosief gestegen is? Een eenvoudige uitleg is zo te bedenken, gestaafd door de vele feiten en wetenschappelijke onderzoeken. Ons immuunsysteem wordt dagelijks structureel aangetast door:

Vergif gebruikt in land- en tuinbouw dat in ons eten terecht komt,
chemicaliën verwerkt in onze voeding als ‘smaakmakers’,hand stop
geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd aan onze voeding,
medicijnresten aanwezig in ons leidingwater, vlees en vis
medicijnen met (dodelijke) bijwerkingen, die gebruikt worden om te genezen!,
chemische ingrediënten verwerkt in onze huidverzorgingsproducten,
fluoride toegevoegd aan tandpasta,
suiker, zout en vet in grote hoeveelheden toegevoegd aan verpakte voedingsmiddelen,
en tot slot van deze willekeurige incomplete lugubere opsomming,
vaccinaties vol met gevaarlijke stoffen.

Chemische stoffen in combinatie met een verzwakt immuunsysteem zijn een dankbare basis voor het ontstaan van kanker en allerlei andere akelige ziektes. Het feit, dat we steeds minder bewegen, roken, drugs gebruiken en redelijk wat alcohol drinken, doet er nog een flinke schep bovenop.

InternetInformatie over de wijze waarop we naar onze ondergang geleid worden is volop te vinden op internet. Maar, wat doen wij er mee? Wij zijn jarenlang dusdanig beïnvloed door o.a. de media en (overheid) instanties zoals het voedingscentrum, dat wij niet kunnen geloven dat ‘natuurlijk’ leven een uitweg biedt uit alle ellende in alle opzichten. Daarmee bedoel ik, dat we zowel de aarde als ecologisch systeem en onszelf op het gebied van maximaal welzijn dienen.

Gemak dient de mens …. of toch niet?

Nee, in het algemeen kiezen we liever voor het pilletje van de dokter, dan moeite en energie te steken in sport en gezonde biologische voeding. Vaak niet beseffend, dat dit pilletje van de dokter ons van de regen in de drup brengt. Laatst las ik ergens de volgende uitspraak: ‘Als je medicijnen gebruikt dan moet je 2x herstellen, 1x van je ziekte en 1x van de bijwerkingen van het medicijn’. Iets om over na te denken.

Nee, we volgen liever de eerste de beste politicus, zonder zelfs maar te twijfelen aan de juistheid van zijn woorden of integriteit. Natuurlijk pleit dit aan een kant voor ons, we handelen gewoonweg vanuit vertrouwen. De realiteit (schandalen in de voedingsindustrie, corruptie, banken, financiële crisis, woekerpolissen enz.) laat echter zien, dat het meer dan gerechtvaardigd is om kritisch te zijn.

Zelf ontdekken wat de waarheid is en wat voor ons het beste is, lijkt onontkomelijk voor een kwalitatief goed leven.

Alles draait om geld!

Schrijnend vind ik eveneens de wijze waarop wij financieel ‘uitgeknepen’ worden. De regeerder maakt een fout, de burger betaalt …., ALTIJD. De verzekeraar, die er is om jou zorg te financieren vanuit de door jou jarenlange opgehoeste premie, maakt forse winst en bezuinigt gelijktijdig drastisch op vergoedingen. De woningcoöperatie investeert verkeerd en verliest daardoor kapitalen, de huurder betaald. Onjuist overheidsbeleid, de belastingen rijzen de pan uit! Je kunt deze lijst beslist nog aanvullen.

De pensioengerechtigde leeftijd is verhoogd en de pensioenen verlaagd, wederom door falend beleid. Heb je je leven lang gewerkt en pensioenpremie betaald, om vervolgens te eindigen met een bijzonder karig pensioen waar je amper van kunt leven.

Kortom, het komt er op neer dat het systeem fantastisch werkt voor de machthebbers maar niet voor de burgers.

Schaap of leeuw?

We denken, dat we de maatschappij niet kunnen veranderen. We denken, dat we machteloos zijn. Ik weet, dat dit wel mogelijk is! Het is namelijk de kracht van het collectief wat bepaalt of degenen die de macht hebben, buigen en veranderen. En hoe gek dat ook klinkt, dat begint bij jou als individu. Jouw individuele keuze om het roer om te gooien beinvloedt altijd direct en indirect jouw omgeving. Daar is geen geweld voor nodig.

Hoe?

Als jij kiest voor gezonder leven door bijvoorbeeld vegetarisch biologisch te eten, dan is het zeer waarschijnlijk dat jouw gezinsleden dit overnemen. Op hun beurt heeft dat ook weer zijn doorwerking op kennissen en vrienden. Als de hoeveelheid mensen toeneemt en er een zogenaamde kritische massa bereikt wordt, dan zijn producenten gedwongen te veranderen.

Zo kun jij op veel gebieden in het leven besluiten andere keuzes te maken. Het is niet zozeer dat je het niet kunt, de vraag is of jij de wil en de moed hebt om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en ANDERS durft te leven. Onderschat je eigen invloed niet. In dit kader is het spreekwoord: Alle kleine beetjes helpen, zeker van toepassing.

check

DOE MEE, VERGROOT JE BEWUSTZIJN, WORDT WAKKER, GELOOF IN JE KRACHT,

MAAK DE JUISTE KEUZES VOOR JEZELF EN JE OMGEVING!

Reacties
Categorieën