Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
11/25/2013
3 min
2

Waarom is het geven van 8 knuffels per dag belangrijk?

11/25/2013
3 min
2

Afgelopen zaterdag klonk het signaal van mijn wekker in alle vroegte. Ogen open en meteen de neiging om ze weer te sluiten en me nog een om te draaien. Nee dat kan niet, want vandaag is het seminar ‘Winterwarmte’.  Okay, meteen het bed uit en allereerst een thermojetics  om mijn lichaam en geest wat sneller te laten ontwaken. Ik heb er zin in om samen met collega’s en behoorlijk wat mensen uit onze organisatie te ervaren wat deze training ons gaat brengen. Om 7 uur stapten we in de auto en om 7.45 uur waren we in Driebergen. Rond 9 uur stroomden de deelnemers binnen en al snel heerste er een positieve vibrerende energie. Klaarblijkelijk had iedereen er zin in, een goede voorwaarde om de dag te laten slagen.

Het lampje is aan 

IMG_2078

Christian Villée, de trainer, heeft ons op een geweldige wijze door de dag geleid. Ik heb veel geleerd, gevoeld en ervaren. Zo maakte hij duidelijk, dat als ons lampje aan is (lees: als je leeft vanuit je passie) hard werken niet aanvoelt als inspanning. Ook het begrip ‘neutrale toeschouwer’ werd goed uitgelegd. Hierbij observeer ik mezelf vanuit een metapositie. In een gesprek met een ander ben ik ben neutraal, zonder gedachten en het formuleren van antwoorden’, terwijl de ander praat. Daarmee ben ik in het NU en met mijn volledige aandacht bij de ander. Een uitdaging, want het is zo gemakkelijk en een gewoonte om naar de stem van mijn ego te luisteren.

Het belang van ‘onderling verbinden’ en de wijze waarop we dat doen werd ook besproken.  Het  hormoon ‘oxytocine‘ speelt hierbij een belangrijke rol. Dit wordt in onze hersenen en bloed aangemaakt. We kunnen deze aanmaak stimuleren door empathisch te zijn. In de praktijk kunnen we 8 knuffels per dag uit delen. Dit beïnvloedt het oxytocine gehalte en daarmee voelen wij ons beter. In de video: ‘Vertrouwen – moraliteit en oxytocine’  legt Paul Zak, ook wel “dokter Love” genoemd, duidelijk uit hoe het een en ander werkt.

 Vertrouwen

In zakelijke (en persoonlijk) contacten gaat het om met name om ‘vertrouwen‘. Als de ander vertrouwen in mij heeft, is de koop al gesloten. Dan is er een ‘verbinding’ (klik) van waaruit zaken worden gedaan. In de praktijk hebben we de neiging om vooral vanuit logica (het hoofd) een geprek te voeren. We willen de ander overtuigen door veel feiten te vertellen. Juist dan creëren we afstand. Pas op het moment dat we vanuit het hart opereren en waarlijk interesse tonen voor de ander, opent zich de weg naar echt contact, vertrouwen en daarmee het beoogde zakelijke resultaat. Belangrijk is een goede balans tussen het hoofd en het hart.

 Coach-model

IMG_2061

Tot slot lichtte Christian het coach-model toe. Een geweldig model, dat je uiteindelijk brengt bij je innerlijke motivatie. De (onbewuste) aanwezige motivatie in onszelf van waaruit we handelen. Onze innerlijke motivatie of passie brengt ons op het pad van moeiteloosheid. Dan doen we de dingen met plezier, vanuit onze kernfrequentie, een hoge vibratie en energie. Het coach-model bestaat uit: De huidige situatie, gewenste situatie, hulpbronnen, hindernissen en innerlijke motivatie. Ik werd door Christian gevraagd om als proefpersoon voor de zaal het model te doorlopen. Even slikken, want ik wist dat ik me kwetsbaar diende op te stellen en dat ik publiekelijk met de billen bloot zou gaan. Het was een bijzondere ervaring voor mezelf en voor alle aanwezigen. Vervolgens hebben we collectief het proces doorlopen en werd de dag symbolisch beëindigd met het verbranden van onze ‘hindernissen’. Een emotionele en krachtige afsluiting.

Herbalife

Kortom het was een geweldige dag met een fantastische mix tussen theorie, praktijk, humor, emoties, inzichten, AHA-momenten en nog veel meer. Mijn overtuiging is, dat mijn business niet harder kan groeien dan het niveau van mijn persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van trainingen op dit gebied is daarmee voor mij een voorwaarde om persoonlijke en daaruit voortvloeiend zakelijke groei te creëren. Ik ben dankbaar voor deze prachtige dag en de ervaringen en inzichten die het mij gebracht heeft. Bovenal ben ik blij, dat we dit met zoveel lieve collega’s gedeeld hebben. Dat is meteen wat Herbalife voor mij zo bijzonder maakt. Samen groeien en sterker worden en vanuit die groei anderen weer helpen op het gebied van welZIJN.

Wil je weten wat Herbalife jou te bieden heeft en hoe jij deel uit kan maken van een fantastisch team?

Neem dan CONTACT met mij op.

.

IMG_2085

Reacties
Categorieën