Afslanken
Claire en Arie Seelen
Afslanken
07/19/2013
2 min
0

Waarom zijn de cm's belangrijker dan de kg's bij afslanken?

07/19/2013
2 min
0

Als ik aan een willekeurig iemand de vraag stel: ‘Hoeveel ben je afgeslankt?’ Dan wordt het resultaat altijd in kg’s uitgedrukt. Reden hiervoor is, dat we dit simpelweg zo geleerd hebben. Toch zeggen de kg’s niet zo veel over gewichtsverlies. Want ons gewicht is alles wat op een bepaald moment aanwezig is in ons lichaam.

Zwaarder?

Houd ik bijvoorbeeld met warm weer vocht vast, dan telt dit mee in het gewicht. Ben ik dan zwaarder in vetmassa? Nee zeker niet, wellicht ben ik plaatselijk wat voller en dat is een tijdelijke kwestie. Sporten zorgt voor opbouw van onze spiermassa en dat betekent dat de spieren ‘zwaarder’ worden. Ben ik dan aangekomen in vet? Nee, ik ben goed bezig geweest en heb gezorgd dat mijn verbrandingsmotor uiteindelijk beter zijn werk kan doen.

Een nieuwe klant leer ik direct dat hij/zij zich mag focussen op de omvang van zijn lichaam, uitgedrukt in cm’s, naast het gewicht. 1x per week meten en wegen is voldoende. Ik gebruik zelf het cm verlies als uitgangspunt. Het kan namelijk gebeuren dat iemand wel afgeslankt is in cm’s en niet in kg’s. Hoe kan dit nu en waarom is het verminderen van de cm’s dan een prima resultaat?

Herbalife International

Herbalife shake enf fruitAls basis voor het gewichtbeheersing programma werk ik samen met Herbalife International. De klant kiest voor het Ideaal Ontbijt of voor het Afslank programma. Beide programma’s bestaan uit uitgebalanceerde voeding, voedingssupplementen en een verantwoord normaal eetpatroon. Het grootste verschil met veel andere programma’s op de markt is dat ik ALLE voedingsstoffen op dagdagelijkse basis binnenkrijg. Mijn lichaam heeft deze stoffen nodig om maximaal te kunnen functioneren.  Aan mijn vitaliteit en gewichtsverlies/-behoud merk dat ik goed bezig ben.

Onze huidige voeding bevat niet meer alle voedingsstoffen door o.a. snelle landbouw- methoden, gronduitputting, transport en opslag, bewerking van ons voedsel en milieuverontreiniging. Daarnaast kiezen wij gemakkelijker voor kant-en-klaar producten die vol additieven, suiker en zout zitten en te weinig essentiële nutriënten bevatten. Of we ontbijten niet of minimaal. Dieëten door onszelf uit te hongeren, komt ook zeer regelmatig voor.

Dit creëert op langere termijn tekorten in ons lichaam, met alle gevolgen van dien. Hoofdpijn, je niet lekker voelen, afslanken op plekken waar je dat niet wil en niet kunnen afslanken zijn een paar voorbeelden. Als we dus tekorten hebben, dan vult ons lichaam deze tekorten aan door te putten uit reserves, opgeslagen in de spiermassa. Hierdoor word ik lichter in gewicht maar ben zeker niet afgeslankt.

Stel dat iemand jarenlang ongezond gegeten heeft, z’n ontbijt structureel heeft overgeslagen en gelijnd heeft door te ‘hongeren’ dan is het een feit dat deze persoon tekorten heeft. Als men dan start op het voedingskundig programma van Herbalife, worden in eerste instantie de tekorten in de spiermassa aangevuld. Hierdoor kan men zwaarder worden in kg’s, echter niet dikker in omvang! Gelijktijdig vindt er vetverbranding plaats. Het zwaarder worden van de spieren afgezet tegen het vetverlies zie je nog niet in het gewicht, het blijft in eerste instantie gelijk. Wel ontstaat er een verschil in cm’s, die worden minder. In de meeste situaties laat dit een spectaculair verschil zien. Onze omvang bepaalt hoe wij eruit zien, niet de kg’s.

Vanuit mijn passie om mensen te helpen om beter in hun vel te zitten, letterlijk en figuurlijk, pleit ik voor een gewoon gezond gevarieerd eetpatroon met als basis het IDEAAL ONTBIJT van Herbalife. Voeg hieraan liefde en zachtheid voor jezelf toe en luister naar je intuïtie. Deze combinatie zorgt voor een blijvend resultaat in gewicht, vitaliteit en welZIJN.

Meer weten? Neem eens een keer vrijblijvend contact met mij op.

Herbalife

Reacties
Categorieën