Liefde
Claire en Arie Seelen
Liefde
03/07/2014
3 min
0

Memories!

03/07/2014
3 min
0

Het verhaal van Jeanine en George
In een van de laatste uitzendingen van memories sprak één verhaal mij bijzonder aan, namelijk dat van de Vlaamse Jeanine en George. Op haar 26e levensjaar vertrekt zij naar Barbados en wordt verliefd op George. Het is een goede liefdevolle relatie. Na een jaar of vier krijgt Jeanine twijfels en verdenkt zij George ervan dat hij zijn geld verdient met duistere zaken. Ze spreekt dit niet uit, neemt op basis van haar gedachten een besluit en keert terug naar België.

Op een dag, 40 jaar later, wordt ze wakker en denkt ze aan Barbados en als vanzelfsprekend aan George. Ze heeft het gevoel dat er iets is. Dit gevoel verlaat haar niet en ze gaat in samenwerking met het tv-programma Memories terug. Ze ontmoet George en het voelt goed, als vanouds. Eindelijk spreekt ze haar gedachten van toentertijd uit. Ze verneemt van hem dat deze onjuist waren. Hetgeen ook nog eens bevestigd wordt door vrienden van George. Hun beider leven heeft onnodig, door een verkeerde veronderstelling, een totaal andere wending genomen dan nodig was. Hun liefde voor elkaar was namelijk bijzonder sterk. Dat blijkt ook uit het feit dat ze na al die jaren ‘het gevoel’ heeft dat ze naar George moet gaan.

 

Vragen stellen of beschuldigen?
Één van mijn eerste conclusies tijdens de uitzending was, dat het heel belangrijk is om datgene wat je denkt te toetsen aan de werkelijkheid. Want 9 van de 10 keer is dat wat wij in ons hoofd bedenken afwijkend van de werkelijkheid. Veel nare situaties, ruzies en misverstanden kunnen voorkomen worden door te vragen en te verifiëren. Wat is het toch, dat wij dat niet zo gemakkelijk doen? Is het onze angst om de ander te kwetsen? Zijn we bang dat de ander ons niet meer aardig vind? Geloven we liever onze eigen hersenspinsels? Of hebben we gewoonweg niet geleerd dat neutraal vragen stellen, dit wil zeggen zonder de ander te beschuldigen, correct en noodzakelijk is? Uiteindelijk maakt het niet uit wat de reden is. Belangrijk is, dat we leren dat vragen stellen iets anders is dan beschuldigen. Uitluitend op basis van de verstrekte gegevens kunnen dan de juiste beslissingen genomen worden.

Gevoel of verstand
Het tweede wat mij bezig hield, was het feit dat Jeanine ‘het gevoel’ had dat ze naar George toe moest. Noem het gevoel, intuïtie, energie of telepathie. Gelukkig heeft ze geluisterd en ontdekt, dat haar besluit gebaseerd was op verkeerde gedachten. Samen kunnen ze nu hun toekomst alsnog vormgeven. Prachtig en droevig tegelijk. Ik dacht aan al die ‘verloren’ jaren van hun liefde. Aan de andere kant geloof ik ook, dat niets zomaar gebeurt. Mijn gelijktijdige conclusie is, dat het zo heeft moeten zijn. Het bevestigt wederom hoe belangrijk het is om je ‘gevoel’ te volgen en soms wat minder naar je verstand te luisteren. Het is wel zo dat gevoel en verstand gecombineerd tot krachtige uitkomsten kunnen leiden.

 

Ongelimiteerd potentieel
Het bevestigt ook mijn idee, dat wij mensen over ongelooflijke kracht(en) beschikken en dat wij deze te weinig aanwenden. Door onze gedachten (energieën) zijn we blijkbaar in staat om een ex-geliefde aan de andere kant van de wereld te beïnvloeden. Want dat is wat er waarschijnlijk gebeurd is in dit verhaal van George en Jeanine. Overigens worden er in het programma ‘Memories’ talloze vergelijkbare verhalen getoond. Gelijksoortige energieën vinden elkaar en trekken elkaar aan. Vanuit deze optiek betekent het, dat wij veel kunnen creëren en manifesteren vanuit onze gedachten-kracht. Nu hebben wij in het algemeen niet geleerd om hier effectief gebruik van te maken. Naast het belemmerend gegeven dat we gewend zijn om ons te focussen op een half leeg glas in plaats van een half vol glas. Hoe zou het zijn, dat wij onze gedachten-kracht meer gaan inzetten in plaats van onze wil? In het eerste geval zetten wij een intentie/wens uit in het universum en laten deze los. Het universum schept de voorwaarden voor realisatie. Het enige wat we hoeven te doen, is positieve aanlacht schenken aan onze intentie. Uiteraard gebeurt er niets zonder actie, dus het is zeker geen pleidooi om achterover te leunen en niets te doen. Nee het is een pleidooi om vanuit een relaxte intensiteit jouw intentie/wens te realiseren. Onderaan deze pagina vind je een korte video met een eenvoudige oefening die je kan helpen bij de kunst van manifesteren.

Ga jij ook vanuit relaxte intensiteit jouw ongelimiteerde potentieel aanwenden zodat moeiteloos welZIJN dichter bij komt? Deel je ervaringen onderaan deze blog of op mijn Facebook pagina, zodat je anderen kunt inspireren.

Begin april start ik met de gratis 21 dagen actie: ‘Slank de zomer in …….. en weer uit.’ Hierin worden een aantal principes behandeld die je kunnen helpen om vanuit je kracht het nog ongebruikte aanwezige potentieel in jou aan te spreken. Houdt mijn Facebook pagina in de gaten zodat jij je tijdig kunt aanmelden.

 

Reacties
Categorieën