Gezondheid
Claire en Arie Seelen
Gezondheid
02/24/2014
2 min
1

Neem jij tijdig rust?

02/24/2014
2 min
1

Nieuwe energie
Eind februari ga ik 10 dagen naar Spanje en ik verheug me er enorm op. Nieuwe energie opdoen door even helemaal niets te ‘moeten’ en niets te doen. Dat laatste heb ik echt mogen leren. Ik had nooit rust in mezelf. Als ik al eens rust nam, dan bedacht ik meteen wat ik nog kon doen, waardoor het gehele rust-moment in duigen viel. 

 
Door schade en schande ben ik wijzer geworden. Mijn lichaam werkte als wegwijzer door het afgeven van signalen. Lichte waarschuwingen van lichamelijk ongemak attendeerden mij op het feit, dat ik rust nodig had. Deze signalen negeren leek voor een korte periode effectief. Uiteindelijk protesteerde mijn lichaam indringender door het afgeven van een krachtig signaal waardoor ik gedwongen was om te luisteren. Ik werd dan geveld door een fikse griep, een stevige pijn in mijn rug of een migraine aanval.
 
Ontspannen en loslaten
Door rust en stilte ontstaat er ruimte voor ontspanning en loslaten. We denken echter dat we onmisbaar zijn. We vinden, dat alleen wij het werk perfect doen en dat een ander ons werk niet kan overnemen. Ook zijn we bang dat het werk überhaupt niet gebeurt. Dit zijn allemaal hersenspinsels vanuit ons ego. Ooit zei iemand in dit kader tegen mij: ‘De ander doet het anders, op zijn manier’: Niet beter of slechter.’ 
 
Eveneens is het mijn ervaring, dat ik niet zo onmisbaar ben als ik dacht. Hetgeen aanvankelijk een kleine deuk in mijn ego veroorzaakte. De praktijk heeft mij geleerd, dat het leven zonder mij gewoon doorgaat. 
 
In rust kunnen wij onze batterij weer opladen en krijgt onze creativiteit weer een nieuwe impuls. We kunnen ook beter luisteren naar onze innerlijke stem. Waardoor we in ons handelen en zijn dichter bij onszelf blijven. 
 
Slapen:Voeding voor ons lichaam en onze geest
Slapen is de meest ultieme vorm van rust. ’s Nachts herstelt ons lichaam van alles wat we gedurende de dag hebben gedaan. Dat gebeurt onder andere door de aanmaak van het groeihormoon somatotropine. Dit hormoon is specifiek gericht is op herstel van weefsel en botten. Door stress maken we het hormoon cortisol aan, deze remt de productie van het groeihormoon. Hetgeen ten koste gaat van ons herstel. Zorg ervoor, dat je geheel ontspannen gaat slapen. TV kijken voor je gaat slapen is een onruststoker. Zeker als je nog een late nieuwsuitzending meepikt. De focus van de media is met name gericht op ellende.
 
Wat kan je nog meer doen
Naast een goede nachtrust zijn er talloze andere manieren om te werken aan je ontspanning en rust. De natuur in gaan en genieten van al het moois wat deze te bieden heeft. Wandelen is een van de beste vormen om je geest leeg te maken en te genieten. Meditatie en Yoga bieden ook soelaas. Belangrijk is, dat jij iets kiest waar jij je prettig bij voelt. 
 
Vind je het moeilijk om jezelf rust te gunnen start dan met korte periodes van bijvoorbeeld 5 minuten. Voorwaarde is wel, dat jij die 5 minuten ook volledig ontspant en niets doet. Breidt deze 5 minuten langzaam maar zeker uit. Mijn overtuiging is, dat jezelf rust gunnen alles te maken heeft met handelen vanuit liefde voor jezelf. Dus wellicht, dat je hier gelijktijdig aandacht aan wilt besteden. Hoe word ik de belangrijkste persoon voor mezelf en hoe kan ik meer van mezelf houden?
 
Hulpmiddelen 
Ter ondersteuning bij mijn welZIJN gebruik ik een tweetal supplementen. 
 
Het eerste supplement is TANG KUEI.  Dit is bijzonder ondersteunend voor de vrouwelijke gezondheid. (Menstruatie, overgang, spierspanning). 
 
Het tweede supplement is NITEWORKS. Nachtelijke voeding voor het hart. In combinatie met een gezonde leefstijl merk dat ik dieper en beter slaap, sinds ik de niteworks gebruik.
 
Afwezig
Ik neem vanaf 25 februari 2014 10 dagen rust. De door mij gebruikte social media laat ik deze periode links liggen. Vanaf 8 maart 2014 ben ik weer terug in Nederland en actief. 
 
De carnavalsvierders groet ik met een vrolijk ‘alaaf’. Mede vakantie-gangers wens ik veel plezier, rust en ontspanning toe. Degenen die gaan oefenen met meer rust nemen wens ik liefs en doorzettingsvermogen toe.
 
Liefs
Claire
 
 
GRATIS 21 DAGEN ACTIE:
‘MOEITELOOS SLANK DE ZOMER IN ………… EN WEER UIT’!
 
 Eind maart/begin april start ik met de GRATIS 21-dagen actie:
‘Moeiteloos slank de zomer in ….. en weer uit’. 
Houdt de nieuwsbrief en/of mijn Facebook pagina in de gaten,
zodat jij je tijdig kan aanmelden!

 

Reacties
Categorieën