WelZIJN van de geest
Claire en Arie Seelen
WelZIJN van de geest
11/04/2013
2 min
1

De wonderlijke en helende stilte!

11/04/2013
2 min
1

0003531550EE-1280x1920Elke ochtend mediteer ik, ongeveer een 1/2 uur. Het is een vast onderdeel van mijn ochtendritueel. Ik heb er niet elke ochtend zin in en toch doe ik het wel.  Ik weet dat als ik eenmaal in meditatie ben ik me fijn voel.

Met name de momenten wanneer ik in een diepe onmetelijke stilte terecht kom, koester ik. Deze stilte voelt alsof ik volledig afgesneden ben van de wereld, ondergedompeld in een heerlijk warm bad, afgesloten van alles en toch in verbinding met ‘ALLES-DAT-IS‘.

Fantastische ervaring

Het is een fantastische ervaring, even helemaal niets, geen gedachten en een diep gevoel van verbinding met mezelf. Ik weet nooit wanneer het gebeurt en zeker niet hoe het tot stand komt. Het is er gewoonweg plots. Op het moment dat ik het wil vasthouden en dus mijn wil en gedachten in actie komen, wordt deze verbinding onmiddellijk verbroken.

Het volledig loslaten, in overgave en vertrouwen zijn dat het vanzelf komt, is de sleutel. Vanochtend verscheen tijdens dit stilte-moment een beeld van mezelf: Ik was rustig op een serene manier en  glimlachte terwijl ik tegen mezelf zei: “Het is goed’. Wat een fijne ervaring om deze boodschap te ontvangen van mezelf. Een bevestiging, een schouderklopje en een innerlijk weten dat ik me op de juiste weg bevind.

De stilte

Ik kan steeds meer genieten van stilte en heb er ook meer behoefte aan. Geluid van bijvoorbeeld TV en radio ervaar ik regelmatig als verstorend. Niet alleen door de beelden en het geluid maar ook door de negatieve berichtgeving, die de boventoon voert. Het kan een inbreuk zijn op wat in mij omgaat en op de ruimte die ik nodig heb om te ontdekken wat ik wil. Of ik de juiste weg bewandel en of ik wellicht aanpassingen mag doen.

Ik gebruik de stilte om tot mezelf te komen, te evalueren en te luisteren naar wat mijn intuïtie te vertellen heeft. Uitsluitend in mijzelf zijn de juiste antwoorden te vinden. Mijn ziel weet wat goed voor mij is, op alle gebieden in het leven. Het gaat er voor mij steeds meer om om die stem de ruimte te geven en te luisteren. Los van wat mijn ego wil.

Soms is dit behoorlijk strijdig en wil mijn ego de kant op van succes, macht en directe invloed door mijn wil. Ik heb tot nu toe echter voldoende ervaringen opgedaan om te weten dat het ego mij een schijnzekerheid en een schijnwereld van geluk en succes biedt. Die wellicht mijn ego-boehoefte van korte duur bevredigd maar mij uiteindelijk niet op deze weg van voorspoed, welZIJN en geluk plaatst.

Onvoorwaardelijke liefde

Op een bepaalde manier geeft deze rust en stilte mij ook de kracht, om oud gedrag dat mij niet dient, los te laten en steeds meer te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde voor mezelf. Dat is namelijk mijn ultieme uitgangspunt. Uitsluitend vanuit deze onvoorwaardelijke liefde, kan ik delen met en geven aan anderen.

Ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven, niemand anders zal en kan mijn leven voor mij gestalte geven. Het gevoel dat onvoorwaardelijke liefde de weg is naar rijkdom op alle gebieden in mijn leven, wordt elke dag sterker. Liefde heelt alles en is de sleutel voor alle uitdagingen in mijn leven. Het brengt mij steeds dichter bij: Moeiteloos welZIJN.

 

Wat is jouw weg?

 

 

 

Reacties
Categorieën