Beweging
Claire en Arie Seelen
Beweging
12/27/2013
3 min
0

Zin of onzin van 'goede voornemens'?

12/27/2013
3 min
0

Nog even en we kunnen het jaar 2014 verwelkomen. Voor velen, zoals elk jaar, de hoop op een beter jaar als het achterliggende. Met het oog op het nieuwe jaar is het ook de tijd om na te denken wat we onszelf toewensen: De goede voornemens.


Afslanken en meer bewegen staan al jarenlang op nummer 1.
Een triest feit is, dat een groot percentage van de mensen met een goed voornemen de uitvoering ervan de 3e week van januari al heeft opgegeven. Dit ‘falen’ is dan aanleiding om onszelf om de oren te slaan: ‘Alweer niet gelukt’ of: ‘Zie je wel, ik kan het niet’, kunnen zinnen zijn die herkenbaar zijn. Negatieve interne communicatie die ons niet bekrachtigt en zeker niet helpt om ons goed te voelen.

Het goede voornemen!

Het maken van een ‘goed voornemen’ impliceert automatisch, dat er iets is dat niet goed is. Het kan een verborgen veroordeling zijn van ons uiterlijk of handelen en daarmee een veroordeling van onszelf. We vinden dat we te dik, te dun, te lui, te dom, te weinig creatief of gewoonweg niet goed genoeg zijn.

Is dat daadwerkelijk zo? Staat het hebben van bijvoorbeeld overgewicht gelijk aan, ‘ik ben niet okay’? Zijn het de kg’s die bepalen wie ik ben of is het mijn karakter, gedrag en persoonlijkheid? Is het zo dat ik alleen maar goed ben als mijn gedrag onberispelijk is en ik perfect ben in alle opzichten? Dat lijkt mij in ieder geval saai en daarnaast onjuist.

Ik ken weinig mensen, of beter gezegd niemand, die in alle opzichten perfect is. Jij wel? Dat betekent dus, dat het nastreven van het ideaal een utopie is en daarmee per definitie onbereikbaar. Dat is wellicht ook de reden, dat de meeste mensen na de 3e week van januari gefrustreerd zijn. Het najagen van het niet bestaande perfecte beeld is wederom niet gelukt. Wel hebben we ons ontbrekende gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en eigenliefde weer eens gevoed.

Volledige acceptatie van onszelf?

Hoe zou het zijn, als we onszelf volledig accepteren? Een eerste voordeel wat direct bij mij opduikt is, dat we dan rust en vrede in onszelf vinden. We kunnen ophouden met wedijveren om ‘beter’ te zijn. Er ontstaat ruimte om te kijken wat echt belangrijk is en om gewoonweg te ZIJN.


ZIJN is leven volgens mijn kernfrequentie: Mijn innerlijke waarden en normen (daarmee durven afwijken van de opgelegde normen door overheid, vrienden, familie), wie ik echt ben, 
luisteren naar mijn intuïtie, mijn hart volgen, doen wat ik echt leuk vind en tot slot handelen vanuit onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en daarmee automatisch voor anderen.

Ik ben de belangrijkste persoon!

Het bovenstaande in ogenschouw nemend betekent, dat IK de belangrijkste persoon ben. Daaruit volgt automatisch het streven om altijd de beste keuze voor mezelf te maken. Als allereerste schrap actie ik dan het woord ‘NIET” definitief uit mijn vocabulaire. Ik handel uitsluitend vanuit het ‘WEL’.

Dat betekent bijvoorbeeld, dat ik gewoon mag eten. Ik kies voor gezonde, verantwoorde (het liefst) biologische geteelde voeding. Daarbij luister ik naar wat mijn lichaam aangeeft wat goed voor mij is. Ik beweeg regelmatig en kies sowieso die sport die bij mijn specifieke lichaam en constitutie past. Ik neem tijdig rust en zorg voor ontspanning.

Bij ziekte luister ik naar hetgeen mijn lichaam mij wilt vertellen. Ik zorg ervoor, dat ik het signaal dat mijn lichaam afgeeft oppak en uitwerk. Ik doe werk, dat ik leuk vind om te doen en dat zo dicht mogelijk aansluit bij mijn passie. Uitsluitend vanuit de situatie dat het goed met mij gaat kan ik voor anderen zorgen en er ZIJN.

0008624029W-1280x1920Het enige goede voornemen is …..!

Dus wellicht is het enige voornemen dat je dit jaar wilt maken dat je geen goede voornemens meer maakt. Gezien het bovenstaande is dat ook niet meer nodig.

Het vraagt wel om durf, want je stapt daarmee uit de grote grijze massa en het onechte gemanipuleerde leven door de happy few, die dit overigens gecreëerd hebben voor hun eigen materiële gewin. Je zult zien, dat leven vanuit volledige acceptatie van jezelf zoals je bent op dit moment, jou de weg gaat tonen die je kunt bewandelen om blijvend goed in je vel te ZIJN, lichamelijk en geestelijk.

Dit betekent synergie van lichaam, ziel en geest. Je schud het juk van conditionering van je af. Daarmee creëer je een ongelooflijke hoeveelheid innerlijke en uiterlijke vrijheid en geluk.

Dat is wat ik je, vanuit het diepst van mijn hart, toewens voor 2014 in het bijzonder en voor je verdere leven.

9-weekse online workshop: Moeiteloos welZIJN, 8 januari 2014
Mocht je ondersteuning willen bij het bewandelen van jouw weg naar moeiteloosheid dan kan je gebruik maken van de 9-weekse online workshop Moeiteloos welZIJN.

KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE.

Reacties
Categorieën