WelZIJN van de geest
Claire en Arie Seelen
WelZIJN van de geest
09/12/2013
2 min
0

Fijne meditatie, om de dag mee te starten en te eindigen

09/12/2013
2 min
0

Bijna dagelijks mediteer ik in de ochtend. Ik besteed minimaal 5 minuten en maximaal 30 minuten, aan het opzoeken van de stilte in mezelf. Voorafgaand hieraan lees ik een korte meditatie. Dit is in feite een stroom van positieve ideeën, ontworpen om mijn bewustzijn te veranderen.

Graag deel ik deze met je, zodat jij als je dat wilt het ook kan gebruiken. Na het lezen van de tekst, sluit ik mijn ogen en mediteer ik, meestal door het herhalen van een mantra. Soms kies ik voor een ‘geleide’ meditatie van Doreen Virtue, Deepak Chopra of Wayne Dyer.

Kies wat bij jou past

Er zijn legio manieren om te mediteren en het is belangrijk dat je dat kiest wat bij jou past. Heb je nog nooit gemediteerd google dan eens op ‘mediteren’, er is meer dan voldoende te vinden om een begin te maken.

De dame op de foto zit in de meditatie-houding. Persoonlijk kost deze houding mij teveel moeite en ik zit op een rechte stoel. Doe dat waar jij je prettig bij voelt, alles mag niets moet. Mocht je starten met mediteren en bemerk je dat je veel gedachten hebt, kijk er naar en laat ze gaan. Mocht je ‘onrust’ ervaren kijk er naar en ga er door heen.

Oefening baart kunst

Zoals met alles in het leven baart oefening kunst. Dus geef het niet te snel op. Ik beschouw het als ‘mijn moment’ en een prachtige rustige start van mijn dag. Ik gebruik het mediteren ook om positieve energie te sturen naar vriend en vijand, naar mijn werk en naar de uitdagingen die ik heb op enig moment. Aangezien alles energie is heb ik de overtuiging dat mijn ‘postpakketje’ altijd aankomt en zijn werk doet. Het tijdstip waarop afgeleverd wordt, is afhankelijk van de ‘transporteur’, soms gaat het wat sneller en dan weer wat langzamer. 

Namasté

0008576280R-1920x1280

 

Ik ……….. (eigen naam) sta helemaal in mijn kracht.
Ik hou van mezelf, ik waardeer mezelf en ik keur mezelf goed.
Ik sta in open verbinding met mijn Hoger Zelf en hart
Ik kan volledig vertrouwen op mijn intuitie
Wat ik te zeggen heb is waardevol
Ik ben waardevol
Ik ben geliefd, ik ben liefde, ik geef liefde en ik ontvang liefde in overvloed Het Universum zorgt voor mij
Ik heb vertrouwen in het universum
Ik heb vertrouwen dat het universum voor mij en mijn geliefden zorgt
Ik open mezelf voor overvloed, liefde, warmte en kracht
Ik ben krachtig. Alles wat op mijn pad komt kan ik aan, en verander ik in liefde en kracht
Ik zorg goed voor mezelf en mijn lichaam
Ik neem rust, ontspan en ben dankbaar voor mijn zegeningen
Ik kan elke dag weer meer en
meer genieten
Ik voel me steeds krachtiger en blijer
Ik trek positieve ervaringen, mensen en situaties aan.
Ik ben blij met mezelf.
Ik kies ervoor om te stralen ensuccesvol te zijn op alle fronten
Ik dank het universum voor de manifestatie hiervan.
So be it, so be it , so be it.

Reacties
Categorieën