Gezondheid
Claire en Arie Seelen
Gezondheid
01/30/2017
3 min
5

De vele voordelen van de 'Kokos-Zout-Scrub'

01/30/2017
3 min
5

In september 2016 hebben wij bij Darrell Wolfe (DocofDetox) in Canada de cursus de Whole Life Coach gevolgd. Een bijzonder programma waarin alternatieve methoden gericht op geestelijk en lichamelijk welzijn behandeld werden.

Documentaire Truth about cancer

Wij hebben Darrell voor het eerst gezien in de documentaire “The Truth about cancer’. Een intrigerende serie over alternatieve behandelingen en preventieve methoden voor kanker. Arie en ik waren allebei onder de indruk van zijn energie en uitstraling. Nadat we de laatste video bekeken hadden zei Arie: ‘Ik ga deze man bellen.’ Sowieso om meer te weten te komen over de Gentle Daily Cleansing Tea, waar hij aan gerefereerd had.

Zogezegd zo gedaan. Vanuit dat eerste contact zijn wij gestart met het gebruiken van genoemde detox thee. En zijn er een aantal andere contacten gevolgd. Gaandeweg implementeerden wij in ons dagelijks leven veel van hetgeen we van hem leerden over mentale gezondheid, beweging, voeding en gestructureerd water. Één van de natuurlijke manieren die hij adviseert, is het gebruik van ‘Kokos-Zout-Scrub’. Dit is een heerlijke scrub waarvan de ingrediënten een natuurlijke basis hebben. In de video onderaan deze blog laten we zien hoe je deze scrub maakt.

Alles wat je wilt weten over de Kokos-Zout-Scrub:

Wat je nodig hebt is: Epsom zout

 • Epsom zout
 • Organische Kokos Olie
 • Water (bij voorkeur gestructureerd water)
 • Essentiële olie (Tea Tree, Pepermunt etc.)

De scrub kan door iedereen gebruikt worden. Het is met name interessant voor bodybuilders, mensen die hard werken en voor degenen die lijden aan stress, artritis, fibromyalgie, slapeloosheid. Of gewoonweg de mensen die een mooie zachte huid wensen

Het belangrijkste ingrediënt in de Kokos-Zout-Scrub is magnesiumsulfaat, algemeen bekend als Epsom zout. Magnesium is nodig bij meer dan 350 processen in ons lichaam. Enkele van deze processen zijn:

 • Spijsvertering
 • Energieproductie
 • Spierfunctie
 • Bot formatie
 • Creatie van nieuwe cellen
 • Activering van B-vitaminen
 • Ontspanning van de spieren
 • Assisteren van het hart, de nieren en de bijnieren
 • Hersenen en zenuwen.

Daarmee is magnesium een essentiële voedingsstof! 50% van het magnesium aanwezig in ons lichaam bevindt zich in onze botten, 49% bevindt zich in onze weefselcellen en onze organen. Tot slot wordt 1% gevonden in het bloed. Een ander interessant feit is dat magnesium heel goed via de huid wordt opgenomen. Dat is de reden waarom ‘Kokos-Zout-Scrub’ een van de meest effectieve manieren is om je lichaam te ‘infuseren’ met magnesium!

De voordelen van kokosolie
Biologische kokosolie hydrateert je huid, is eetbaar en helpt je lekker te ruiken! Het is antibacterieel, dus het perfecte ingrediënt voor huidaandoeningen welke veroorzaakt worden door bacteriën of schimmels. Het is uitstekend geschikt voor de behandeling van acné, wondjes, dermatitis, eczeem, psoriasis, littekens, striae, rimpels, droge huid, jeuk, schimmels en zelfs eelt.

Kokosolie is bekend om zijn hoge vocht vasthoudende capaciteit. Ook bevat het hoge hoeveelheden middellange keten vetzuren, die door de huid worden geabsorbeerd en voeding en energie leveren aan je cellen. Kokosolie bevat krachtige anti oxidanten, die vrije radicalen te neutraliseren, het houdt je huid gezond en jeugdig. 

Hoe maak je de Kokos-Zout-Scrub

Ingrediënten:

 • Een afsluitbare bak
 • Epsom zout
 • Biologische kokosolie
 • Etherische olie
 • Water (gestructureerde Water heeft de voorkeur vanwege zijn hydraterende, ontgiftende en verjongende effecten op weefselcellen.)

Instructie

Vul de bak met Epsom zout. (10 delen zout op 1 deel kokosolie)
Bevochtig het Epsom Zout met (gestructureerde) water, zodanig dat het op nat strandzand lijkt. Voeg een ruime hoeveelheid van zuivere etherische olie toe. Doe tot slot de biologische kokosolie erbij.  Meng de Kokos-Zout-Scrub grondig met je handen.

kokos-zout-scrub model

Hoe te gebruiken

Het duurt slechts enkele minuten per dag om deze geweldige beauty spa behandeling te doen voordat je onder de douche gaat.

Wrijf op je droge huid met diepe geconcentreerd bewegingen, op en neer naar het hart. Je begint bij je voeten en behandelt je lichaam van beneden naar boven. Ben voorzichtig bij je hals en gezicht. Gebruik een ‘wringende beweging’ bij je gewrichten. Ga door tot de huid een beetje roze is of tintelt.

Wellicht vind je het comfortabeler om te zitten, dat kan op de rand van je badkuip of op een klein plastic krukje in de douche. Zodra je hele lichaam gescrubd is, wrijf je de scrub behoedzaam eraf en douche je jezelf met heerlijk warm water. Let op want de vloer kan door de kokosolie in de scrub glad zijn.

Laat ons weten hoe jij je voelt na deze unieke, effectieve en goedkope SPA behandeling!

Liefs
Claire en Arie

 

Dit artikel is deels vertaald van http://www.docofdetox.com/doc-of-detox/benefits-coco-salt-glows/

Reacties
Categorieën