Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
09/21/2014
3 min
0

'Schokkend besluit' leidt naar 20 jarig jubileum als welzijnscoach

09/21/2014
3 min
0

20 jaar geleden zette ik mijn eerste voorzichtige stappen als welzijnscoach in samenwerking met Herbalife International. Dit heeft mij geen windeieren gelegd. Het was voor de buitenwereld een schokkende besluit zoals ik achteraf begreep. Ik had namelijk een topfunctie als manager personeelszaken bij een gerenommeerd bedrijf. Hoe durfde ik alles wat daarmee verbonden was op te geven voor een ongewisse stap in ‘poeders en pillen’?

Mening of feiten?

Gelukkig begreep ik vrij snel dat mensen overal een mening over hebben zonder de feiten te kennen. Dat mag natuurlijk. Deze mening verkondigden ze graag en ongevraagd aan mij . ‘Zou ik dit nu wel doen? Ik had toch een geweldige baan! Het kon toch niets worden, poeders en pillen! Denk nog maar eens goed na,  je weet wat je nu hebt‘. Goddank heb ik me laten leiden door mijn eigen wijsheid (leuke woordspeling).

Waren mijn eerste voorzichtige stappen in de wereld van voeding en gezondheid gemakkelijk? Nee absoluut niet. Het was voor mij een complete cultuuromslag om te leren werken vanuit relaxte intensiteit, tijd en persoonlijke aandacht voor de mens. Zonder direct resultaat te eisen.

Ik kwam uit een harde zakelijke wereld waarin geld, ambitie en succes centraal stonden. Er was nauwelijks oog voor de mens achter de functie! Ik zag menig workaholic, naast eigen ambitie ook gedreven door de waarden en normen van het bedrijf, letterlijk omvallen. Hun werklust en tomeloze inzet moesten zij bekopen met de dood. Een nogal definitief en drastisch einde van meestal nog een jong leven.

Het ‘schokkend’ besluit!

In ieder geval was ik in dat bedrijf niet op mijn plaats, ik voelde me erg ongelukkig. Dat is de reden, dat ik op een bepaald moment, gesteund door Arie (mijn man) besloot mijn leven anders in te richten. Ik koos voor vrijheid en meer geluk in plaats van carrière, status en een hoog inkomen. Het is de beste beslissing geweest, die ik ooit heb genomen. Ja, ik leverde een zeer goed salaris en uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden in. We moesten een stapje terug doen. Dit bleek echter een tijdelijke kwestie.

Na enige aanvangsperikelen bouwde ik, samen met Arie een behoorlijke klantenkring op. Daarnaast rekruteerde ik een team van mensen die ik hielp met hun werk als welzijnscoach van Herbalife. Met vallen en opstaan heb ik een steeds stevigere positie verworven als welzijnscoach.

Een mooie bijwerking was dat ik gelijktijdig aan mijn eigen gezondheid werkte. Ook kreeg mijn persoonlijke ontwikkeling regelmatig een behoorlijke impuls. Meestal ingegeven door uitdagingen die op mijn pad kwamen. Het werken met mensen fungeert namelijk als een spiegel. Ik weet inmiddels, dat ik mensen en situaties  aantrek die reflecteren wat in mezelf speelt. ‘Lastige klanten, distributeurs of situaties’ bleken daarmee een zegening. Zij dwongen mij namelijk om naar mezelf te kijken en te veranderen daar waar nodig.

Ik ben Herbalife bijzonder dankbaar voor hetgeen het mij gebracht heeft zoals lichamelijk balans, een goed inkomen, persoonlijke groei, een andere kijk op het leven en de vele prachtige reizen naar diverse landen. Ik voel me rijk in veel opzichten.

Holistische aanpak

De laatst jaren heb ik door mijn eigen ervaring mijn blikveld verruimd. Ik besef meer en meer, dat lekker in je vel zitten vele invalshoeken heeft. Voeding is er één van. Het is mijns inziens belangrijk om een aanpak te kiezen welke uitgaat van de wisselwerking tussen lichaam, geest en ziel. Deze levert het beste en blijvend resultaat. Ik heb mijn werkwijze geleidelijk aan hier op aan gepast. Zo bied ik bijvoorbeeld online workshops aan die afvallen en gewichtbeheersing vanuit een holistische aanpak benaderen. De voeding van Herbalife blijft voor mij een essentiële basis. Dit omdat het gezond, makkelijk en lekker is. Ook dankzij de uitstekende resultaten op het gebied van gewichtsbeheersing en vitaliteit, die worden gerealiseerd in combinatie met een gezonde levensstijl.

10.000 vrouwen inspireren

Recent heb ik mijn doelen voor de toekomst vastgesteld. Na een aantal ‘magere jaren’ durf ik weer groot te dromen. Ik ben o.a. vast van plan om binnen 5 jaar minstens 10.000 vrouwen te inspireren en motiveren om het heft in eigen handen te nemen om hun welzijn te verbeteren. Overigens zijn mannen die zich aangesproken voelen ook van harte welkom.

Vanuit mijn hart

Tot slot van deze blog bedank ik vanuit het diepst van mijn hart:

Arie voor zijn onvoorwaardelijke liefde, steun, wijsheid en inzichten.Bloemen 20 jarig jubileum Bea
Hans en Jolande Lemmers die ons de weg gewezen hebben.
Mark van Nunen die er altijd op het juiste moment was.
Alle mensen binnen onze organisatie voor hun inzet, humor, liefde en fijne samenwerking.
Alle andere lieve Herbalife collega’s.
Ingrid Verbist voor haar onvoorwaardelijke vriendschap, steun en directe bijdrage aan diverse e-boeken.

Ik ben gestart met het bewandelen van de weg van de volgende 20 jaar in mijn leven en als welzijnscoach.
Ik heb er veel zin in. Wie weet wat deze weg mij, en iedereen die met mij mee reist, voor moois gaat brengen?

Liefs
Claire

PS: Wat is jouw droom?

Reacties
Categorieën