Geen categorie
Claire en Arie Seelen
Geen categorie
06/24/2013
1 min
0

Dadel snoep: Een heerlijke gezonde en verantwoorde snack

06/24/2013
1 min
0

  Dadel snoep

Een van de lekkerste gezonde snoepjes zijn deze dadel balletjes. Het ‘Leven Lang Fit kookboek’ van Marilyn Diamond is de bron. Hierin staan overigens veel lekkere vegetarische recepten.

Het dadel snoep is  erg gemakkelijk te maken en je kunt met de ingrediënten variëren. Ben creatief en bedenk je eigen recept. Alles mag, zolang jij het eindresultaat maar lekker vind.

Let bij het kopen van dadels erop dat ze niet droog, schilferig of gerimpeld uitzien of dat ze ruiken alsof ze gisten. In deze gevallen is de dadel droog en niet zo lekker. Mijn ervaring is dat de verse dadels van Albert Heijn de lekkerste zijn. Bewaar dadels  en het dadelsnoep in een luchtdicht bakje in de koelkast. Overigens zijn het geen gedroogde vruchten maar vallen ze onder de categorie ‘fruit’.

De zaden, noten en pitten koop ik in een reformhuis. Ik wil graag zo veel mogelijk ‘schone’ op een biologische wijze geteelde producten eten. Chemicaliën verstoren namelijk ons natuurlijk slankheidsvermogen

In dit recept zijn de ingrediënten alsvolgt:

12 verse natuurlijke dadels
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel hennepzaad
1 eetlepel gehakte walnoten
1 eetlepel rozijnen

Halveer de dadels en haal de pit eruit. Snijdt de dadels in ‘brunoises’ (heel kleine blokje) of doe ze in de foodprocessor. Doe daarna alles in een grote kom en meng goed door elkaar. Je krijgt er wel plakkerige handen van maar het resultaat is het zeker waard. Maak je handen vochtig met wat water en pak elke keer een kleine hoeveelheid waar je een balletje van rolt. Je zou de balletjes tot slot nog door sesam zaadjes kunnen rollen, geeft een extra smaaksensatie. In dit voorbeeld heb ik dat niet gedaan.

Ze zijn heerlijk en een gezond zoet alternatief. Past zeker in een gezond en gevarieerd eetpatroon en/of afslankprogramma.

Geniet ervan!

 

dadelsnoep

Reacties
Categorieën