Uit mijn leven gegrepen
Claire en Arie Seelen
Uit mijn leven gegrepen
08/08/2014
2 min
0

Overvloed creëren?

08/08/2014
2 min
0

Overvloed creëren, in alle opzichten, is voor iedereen mogelijk. Wellicht denk je nu dat dit een loze kreet is. Het tegenovergestelde is waar. Overvloed creëren heeft alles te maken met onze overtuigingen. Veel mensen laten zich nog leiden door ANGST. De angst om tekort te komen of niet goed genoeg te zijn. Of we denken dat we uitsluitend door hard te werken ons doel kunnen realiseren. Tot slot kan een rol spelen dat je vind, dat spiritualiteit en overvloed niet samen gaan.

Wat is overvloed?

Voordat ik inga op de wijze waarop we het een en ander kunnen realiseren wil ik eerst het woord overvloed uitdiepen. Waarschijnlijk is een eerste associatie materiële overvloed. We kunnen overvloed of rijkdom echter ook vertalen in gezondheid, geluk en ‘moeiteloos welzijn’.

Omdat we echter in een wereld leven waarin materie nog steeds een grote rol speelt, ligt daar waarschijnlijk de focus voor de meeste mensen. Alhoewel meteen de vraag bij mij rijst: ‘Wat heb je aan materiële rijkdom als je kampt met gezondheidsproblemen of depressief en ongelukkig bent? Uit eigen ervaring weet ik, dat geld en materie dan een totaal andere betekenis kunnen krijgen.

Doelen en plan van aanpak

Nog niet zo heel lang geleden was ik een fervent aanhanger van een systematische gestructureerde aanpak, waarbij niets aan het toeval kon worden overgelaten. Dat wilde zeggen, dat ik bijvoorbeeld een onwankelbaar besluit nam om mijn inkomen te laten groeien. Vervolgens specificeerde ik zeer nauwkeurig mijn doelen volgens het SMART principe. Dit staat voor het formuleren van een specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden doel. Liefst nog geschreven in de tegenwoordige tijd. Hieraan koppelde ik een actieplan en ging over tot massale actie. Bijna alles ontziend, inclusief mezelf.

Deze aanpak werkte fantastisch in de 4e dimensie-fase van de aarde. Met als kleine doch niet onbelangrijke kanttekening, dat deze werkwijze mij heel veel energie kostte. Sinds enkele jaren beweegt de aarde en daarmee haar bewoners naar een hoger energie niveau, de zogenaamde 5e dimensie. Hetgeen eenvoudig gezegd betekent, dat er een verschuiving plaatsvindt van de mannelijke energie naar vrouwelijke energie. Van hard naar zacht, van vasthouden naar loslaten, van controle naar overgave, van strijd naar vrede, van macht naar kracht, van angst naar liefde en van doen naar ZIJN.

Aangezien ik nogal praktisch ben ingesteld dook uiteraard als allereerste de HOE vraag op. Hoe en waarin verander ik mijn handelen? Welke activiteiten verricht ik dan wel of juist niet? Na behoorlijk wat onderzoek, spitten en delven was het antwoord verrassend simpel, namelijk: Handelen vanuit een relaxte intentie en gewoonweg vanuit mijn passie doen wat ik leuk vind. Het antwoord was dan weliswaar eenvoudig, voor mij betekende het in de praktijk toch een behoorlijke omwenteling.

Het avontuur aangaan

Aanvankelijk raakte ik door het nieuwe inzicht in de war van en aansluitend gefrustreerd. Eigenwijs als ik soms kan zijn, hield ik vast aan het oude en vertrouwde. Na behoorlijk wat onsuccesvolle pogingen drong het besef langzaam maar zeker tot mij door, dat ik mijn verkregen inzicht MOEST omzetten in de praktijk. Ik had slechts één keuze en die was: De aanpak die vraagt om te handelen vanuit loslaten, vertrouwen en overgave. Wetende dat hetgeen goed voor mij is ‘vanzelf ‘op mijn pad komt. Ik ben immers een kind van het licht (net als ieder ander) en het universum heeft het allerbeste met mij voor.

Alle verandering voelt aanvankelijk vreemd en onwennig. Ik stap immers uit mijn comfortzone. Inmiddels durf ik echter steeds meer in overgave te zijn en los te laten. Ik heb gaandeweg de ervaring opgedaan, dat juist hierin de kracht ligt om rijkdom in alle opzichten te creëren. Waarbij de materie heel eerlijk gezegd een andere plek heeft ingenomen in volgorde van belangrijkheid.

Wil dit zeggen dat ik Roomser ben dan de Paus? Zeker niet, ik hou ervan om mezelf te omringen met luxe. Maar als het er om welke reden dan ook niet of minder is ben ik er niet ongelukkiger door.

Op deze wijze leven, zorgt voor avontuurlijke onzekerheid. Juist in deze onzekerheid is vrijheid te vinden. Wie weet is hetgeen je ontvangt anders maar veel beter dan het door jou vooraf gewenste en vastgestelde resultaat. Het zorgt in ieder geval voor een pad dat gekenmerkt wordt door woorden als rust, plezier, ruimte, ontspanning en tevredenheid.

Durf jij het avontuur aan te gaan?

 

Reacties
Categorieën