Afslanken
Claire en Arie Seelen
Afslanken
11/15/2013
1 min
0

Als ik zeg: 'Denk niet aan een roze olifant', dan ....!

11/15/2013
1 min
0

 Denk niet aan een roze olifant!

De meeste mensen die af willen slanken doen dit op een wijze, die juist veroorzaakt dat ze uiteindelijk weer in gewicht aankomen. Namelijk door minder te eten, of erger nog, maaltijden over te slaan. Het accent ligt vooral op wat NIET mag. Hierdoor wordt juist de focus gelegd op hetgeen minder goed voor je is. Jouw hersenen kennen het woord ‘NIET’ niet.

Niet of wel?

Als ik tegen je zeg: ‘Denk niet aan een roze olifant’, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een roze olifant. Wil je afslanken doe dit dan door gezond gevarieerd te eten en leg het accent op wat je wel mag. Sta jezelf toe, dat je gewoon mag eten en zorg er vooral voor dat je hierin heel relaxt handelt. Van normaal eten is nog nooit iemand aangekomen.

Het zijn juist de ongezonde snacks en teveel en ongezond eten, waardoor de problemen ontstaan. Jezelf toestaan dat je mag eten zorgt ervoor, dat de behoefte aan allerlei ongezonde zaken afneemt. Je kunt zelfs af en toe een keuze maken om wel iets lekkers te pakken, mits je daar dan ook van geniet. Want je achteraf schuldig voelen heeft een negatief effect. 

Calorieën tellen

Als je gewend bent om calorieën te tellen of streng te zijn, dan is het wel oefenen geblazen. Aanvankelijk verval je vrij gemakkelijk in de gedachte, ‘Dit mag ik niet,’ of ‘hier word ik dik van’. Geen probleem het is maar een gedachte, kijk ernaar, laat gaan en zeg tegen jezelf, ‘ik mag dit eten en geniet ervan’.

 
Een focus op wat je NIET mag veroorzaakt zeker ook stress. Stress zorgt ervoor dat je juist ‘vasthoud’ en dus geen gewicht verliest of zelfs dikker wordt. Door het bovenstaande toe te passen ben je relaxt aan de gang.

Liefde is de oplossing

Een ander aspect, dat een negatieve rol speelt bij gewichtsbeheersing, is ‘streng zijn’ tegen jezelf. Dit is een zeer bepalende factor, die van invloed is op je welZIJN en daarmee op je gewicht. Het gaat erom om vanuit liefde en zachtheid naar jezelf te handelen. Liefde is de oplossing voor alle problemen. Dus steun jezelf, ben lief voor jezelf, geef jezelf complimenten en praat op een positieve bemoedigende manier.

Durf

Durf jouw aanpak om gewicht te verliezen te wijzigen en besluit gezond en gevarieerd te eten, Wijzig ‘NIET’ in ‘WEL’ en handel vanuit balans en liefde naar jezelf? Ik weet zeker als je dit doet, dat er een wereld aan mogelijkheden voor je open gaat,  en dat blijvend slank en vitaal en daarmee meer welzijn heel wat dichterbij komt.
Reacties
Categorieën