waarom ik doe wat ik doe
Gezondheid
Claire en Arie Seelen
Gezondheid
01/12/2024
2 min
0

Waarom ik doe wat ik doe?

01/12/2024
2 min
0

Waarom ik doe wat ik doe?

Tja, dat is een goeie vraag en niet zomaar beantwoord. Vanaf mijn 23e jaar raakte ik geïnteresseerd in voeding en de effecten ervan. Deze belangstelling werd extra aangewakkerd door een prachtige persoonlijke verandering die ontstond door een kleine aanpassing in mijn voedingspatroon en leefstijl. Daardoor voelde ik me zoveel beter en als kers op de taart zag ik er veel beter uit.


Het zaadje geplant!

Het zaadje was geplant. Toch duurde het nog enkele jaren voordat ik beroepsmatig met voeding en welzijn aan de slag ging. Terug naar de vraag waarom ik doe wat ik doe. Een belangrijk aspect van mijn werk is het coachen van mijn klanten en de mensen met wie ik samen werk.


 

Coachen en de kunst van vragen stellen

Coachen betekent voor mij een soort Sherlock Holmes zijn. Het gaat erom te ont-dekken wat mijn klant nodig heeft om de gewenste verandering te realiseren. Hierbij komt de kunst van de juiste vragen stellen om de hoek kijken. Daar heb ik mij gaandeweg met veel plezier in bekwaamd. Geweldig wat er dan kan gebeuren. Ik word zo blij als ik zie dat een klant zelf ontdekt wat voor haar het allerbeste is om te doen gewoon door het stellen van de juiste vragen. Deze weet immers zelf alle antwoorden al.

 

Hierdoor kan men de mooiste veranderingen creëren op het gebied van welzijn, het juiste gewicht en vitaliteit. Genoemde gebieden zijn behoorlijk essentieel dat beseft men heel goed zodra er onbalans is. Het leven verliest dan zijn glans en boet in aan kwaliteit doordat je beperkt wordt in je normale doen en laten.


Prachtige resultaten maken mij blij en zijn mijn drive

Ik word ontzettend blij van de prachtige resultaten die klanten bewerkstelligen. Dit door het aanbrengen van veranderingen op het gebied van denkwijze en leefstijl die zij oppakken in de coaching. Daar zit voor mij de enorme toegevoegde waarde van wat ik doe. 


Nee, het is niet pure verkoop van mijn product. Daarna begint het eigenlijke werk pas. Ons product werkt altijd behalve bij een verkeerde toepassing of als je het in de kast laat staan!! Natuurlijk, het doorbreken van oude diepgewortelde patronen vergt lef en doorzettingsvermogen. Echter dat duivels innerlijk stemmetje en druk uit de naaste omgeving torpederen vaak alle goede bedoelingen. Door mijn periodieke follow up wordt veranderen toch gemakkelijker. Ik ben de bekende stok achter de deur, liefdevol en toch heel duidelijk.


Zakelijke resultaten

Hetzelfde principe geldt ook voor de mensen met wie ik samenwerk. Hen laten ontdekken hoe zij hun bedrijf een krachtige groei impuls kunnen geven door zelf te veranderen vind ik geweldig inspirerend. Alles is een weerspiegeling van jezelf, je denken en doen. Dus daar is ook altijd het begin van een verandering te vinden. Verander jezelf en de wereld om je heen verandert.

 

Ik ben dankbaar en blij dat ik vanuit mijn expertise een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke groei van mijn klanten en collega’s. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

 

Liefs ❤️


Wil jij wat meer weten over de mogelijkheden om jouw welzijn te verbeteren vraag dan de gratis fitcheck aan.

 

Reacties
Categorieën