Afslanken
Claire en Arie Seelen
Afslanken
11/30/2013
2 min
0

Help, ik kan niet afslanken!

11/30/2013
2 min
0

Deze situatie kom ik wel eens tegen in mijn praktijk. Het betekent, dat er aanspraak gedaan wordt op mijn inventiviteit om, samen met de klant, te onderzoeken wat er aan de hand is. Ik ontpop mij dan als een assistente van inspecteur Morse en stel veel vragen. De antwoorden bepalen de richting voor de aanpak en daaruit voortvloeiende oplossing.

 Intake

Er zijn namelijk vele mogelijke oorzaken. Ik begin mijn onderzoek met een uitgebreide check van het dagelijkse eet- en leefpatroon. Het doel is om te achterhalen of het eetgedrag in lijn is met de wens om af te slanken. Ik kom nogal eens tegen, dat mensen gaandeweg het programma gaan zondigen.

Ze ervaren dit niet meer als zodanig of vinden gewoonweg dat het ‘moet kunnen’. Meestal zijn ze dan al behoorlijk wat kg’s kwijt en is de motivatie niet meer zo sterk. In dat geval breng ik de klant weer terug naar ‘waarom’ men gestart is. De waarom wakkert de kracht van motivatie weer aan. Ook leg ik uit, dat de weg van zondigen altijd eindigt met een flinke teleurstelling aangezien het gewenste resultaat dan niet behaald wordt.

 Blokkades

Als het eetpatroon goed is, dan is het zaak om verder te zoeken. Er kunnen lichamelijke of geestelijke blokkades zijn die het natuurlijke afslank proces verhinderen. Een tweede check die ik doe betreft dan ook hun geestelijk welzijn. Zijn ze gestrest of is er een andere uitdagende situatie in hun leven die veel spanning oproept. Is dit het geval dan is het redelijkerwijs aan te nemen dat deze spanning van invloed is op hun fysieke situatie.

De oplossing is dan te vinden in ‘ontspannen‘. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het toepassen van ontspanningstechnieken, meditatie, yoga of wandelen kunnen verlichting en ondersteuning bieden. Denken en piekeren lost de situatie niet op. In tegendeel het veroorzaakt in feite dat je een extra uitdaging creëert.

Naast spanning kunnen belemmerende overtuigingen over jezelf (ontstaan in je jeugd door je omgeving en nu in stand gehouden door jezelf) van invloed zijn op je welZIJN. Het is de kunst deze overtuigen op te sporen, ze in de ogen te zien, te doorleven en los te laten.

Tot slot kunnen er ook lichamelijke blokkades zijn. Een lichamelijke blokkade vraagt behoorlijk wat energie van het lichaam om te genezen. Hierdoor wordt het afslanken belemmerd. Om te achterhalen wat de lichamelijke blokkade is, geef ik het advies om naar een natuurgeneeskundige te gaan.  Deze kan vaststellen wat het probleem is door bijvoorbeeld de VEGA-test. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg disciplines in het alternatieve circuit die zeer deskundig zijn en vergoed worden door de verzekering.

Wil je echt geholpen worden?

Natuurlijk is bij dit alles het uitgangspunt dat de klant geholpen wilt worden. Dat is de eerste check die plaatsvindt. Als ik merk dat iemand nog niet er aan toe is om verder te kijken dan de invloed van voeding, dan respecteer ik dat. Samenvattend stel ik dat het zoeken naar en vinden van de blokkade vraagt om een open houding, accepteren van nieuwe inzichten, luisteren naar je intuïtie en de signalen die je lichaam.

 

Er zijn legio wegen die je kunt bewandelen. Een aantal van deze wegen behandel ik in het

GRATIS webinar: Blijvend slank en vitaal

op maandag 16 december 2013 om 20.00 uur.

KLIK HIER voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties
Categorieën