WelZIJN van het lichaam
Claire en Arie Seelen
WelZIJN van het lichaam
11/30/2013
2 min
0

Praktische tips om de feestdagen goed door te komen!

11/30/2013
2 min
0

Afgelopen week hoorde ik het eerste kerstlied alweer door de radio weerklinken. ‘Is dat niet wat vroeg?’, dacht ik nog. Al snel kwam het besef, dat de tijd voortsnelt en de feestdagen in no-time weer voor de deur staan. Een drukke tijd want veel is erop gericht om het jaar goed af te ronden.

Kerstmis en Nieuwjaar

Ook het moment om alvast eens na te denken over wat we doen met Kerstmis en Oud op Nieuw. Welke kleding kiezen we? Kopen we iets nieuws of hangt er nog iets leuks in de kast? Bij die laatste mogelijkheid komt wellicht de vraag om de hoek kijken of deze kleding nog wel past.

Uit ervaring weet ik dat veel mensen opzien tegen de feestdagen in verband met de koppeling naar 3 dagen overdadig eten. We zijn het oorspronkelijke doel van kerstmis vieren uit het oog verloren, het wordt meer en meer een ‘eetfestijn‘. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de feestdagen op een relaxte en prettige wijze te vieren zonder noemenswaardige schade op te lopen.

 

Mijn zienswijze en oplossing presenteer ik maandag 16 december 2013 om 20.00 uur in een GRATIS webinar. 
Hierin geef ik naast een hoop praktische informatie, 3 GOUDEN TIPS , waarmee jij jouw eventuele wens van BLIJVEND slank en vitaal zijn, op een makkelijke en relaxte wijze kunt behalen.
KLIK HIER voor meer informatie en om je in te schrijven.

Praktische tips:

‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’
Het ontbijt is de basis voor de gehele dag. Dus zorg voor een uitgebalanceerd ontbijt. Voor mij is het ideale ontbijt is de F1 voeding van Herbalife. Daarmee krijgt mijn lichaam op dagelijkse basis alles binnen aan voedingsstoffen wat het nodig heeft, waardoor lekkere trek en ‘honger’ beduidend minder zijn.

Ben matig met de lunch en het diner.
Je kunt gewoon met alles meedoen. Let alleen op die dingen waarvan je echt wel weet dat ze calorierijk zijn. In het algemeen worden we niet dik van het ontbijt, lunch en diner. Het zijn juist de ongezonde tussendoortjes die het verpesten.

Snoep dus vooral verstandig.
Olijven, tomaat met ansjovis, rolletje kipfilet met augurk of een klein stukje kaas mag absoluut.

Alcohol is een dikmaker, dat is algemeen bekend.
Wil je toch persé iets van alcohol drinken kies dan voor een rood wijntje. Druivensap in een wijnglas geeft de suggestie (aan anderen en jezelf) dat je toch meedoet. Besef wel dat een alcoholvrije avond zorgt voor een energieke invulling van de volgende dag.

Water vult heel goed.
Voel je een snoepbui aankomen of denk je dat je honger hebt, drink dan eerst een glas water en wacht 5 minuten.

Suikers!
De wetenschappelijke naam voor suikers = koolhydraten. Let dus vooral op met witbrood, toetje, koek, snoep, alcohol, rijst en pasta.

Sauzen zijn dikmakers.
Als je zelf kookt vervang room door sojaroom. Kies voor gegrilde gerechten die goed gekruid en afgewerkt zijn met een klein beetje olie. Kruiden geven een heerlijke smaak aan gerechten en zijn ‘slank’.

Lege maag
Zorg dat je niet met een lege maag naar een feestje gaat, eet vooraf een lichte snack. Dit geldt overigens ook als je boodschappen doet. Een hongerige maag doet meer lekkers ‘kopen’. Maak vooraf een boodschappenlijstje en houd je eraan.

Kom in beweging.
Maak een wandeling in het bos, ga fietsen of doe aan yoga. Bewegen doorbreekt het gevoel van ‘moeten snoepen en eten’. Het stimuleert sowieso de verbranding.

Geniet
Als je zondigt doe dat dan ook bewust en GENIET van wat je doet. Spijt en/of je schuldig voelen creëert stress, wat overgewicht in de hand werkt. Ben dus lief voor jezelf.Besef dat Kerstmis slechts 2 dagen zijn en oud op nieuw slechts 1 dag.  Er zijn maanden waar je beslist hetzelfde aantal of zelfs meer feesten en etentjes hebt!!

Fijne feestdagen

file4701259633735

Reacties
Categorieën