Geen categorie
Claire en Arie Seelen
Geen categorie
12/18/2013
2 min
1

Waar een wil is, is een weg!

12/18/2013
2 min
1

De klus is geklaard: Met trots kijk ik terug op mijn eerste gepresenteerde gratis webinar. Het spreekwoord: ‘waar een wil is, is een weg‘ is zeker op zijn plaats. Weken van inspanning, training, creativiteit, nadenken, uitzoeken verdiepen en nog veel meer, zijn eraan vooraf gegaan. De grootste uitdaging voor me was het werken met de techniek. Mijn keuze is gevallen op uitzenden via  een zogenaamde ‘hangout on air’ van Google+.

Kennis en ervaring

Nu heb ik in de achterliggende jaren heel wat kennis en inzicht rondom computers, social media en allerlei gadgets en programma’s opgedaan. Mijn hoofdactiviteit ligt echter op een totaal ander gebied, namelijk mensen helpen met hun welZIJN. Gelukkig ben ik goed getraind en gecoacht door Brenda van Sparkling Professionals en kon ik toch mijn mannetje staan.

 De voorbereiding

Afgelopen maandag om 18.00 uur startte ik met de voorbereidende activiteiten om het webinar om 20.00 uur te kunnen uitzenden.  0008552597P-1920x1280De presentatie klaarzetten, de chatbox activeren, mijn mailbox open zetten, de hangout activeren en inlog gegevens versturen aan de meer dan 60 deelnemers. Ik was met name nerveus dat er iets mis zou gaan met de techniek en heb angstvallig, tot een paar minuten voor 20.00 uur, alles nauwlettend in de gaten gehouden. Eerlijk gezegd was dit gedeelte nogal saai omdat er niets gebeurde, gelukkig maar!

Ik ben live!

Om 20.00 uur startte de live uitzending en de eerste paar minuten gierden de zenuwen door mijn lichaam. Wat vond ik het spannend. Het vraagt om multi-tasken want het is: Praten tegen een beeldscherm, ondertussen in de gaten houden wat er op de chatbox gebeurt en op de juiste toetsen klikken bij de powerpoint presentatie. Alles ging goed, ik ontspande geleidelijk totdat de 6e dia verscheen. Ik zag meteen dat, door het uploaden van de presentatie in Google Drive, gegevens als sneeuw voor de zon verdwenen waren. Alles had ik gecheckt en nog eens gecontroleerd, ik was echter vergeten de presentatie nogmaals door te lopen. Okay, diepe ademhaling en in de zen-modus. Luchtigjes kondig ik aan dat ik wat gegevens kwijt ben maar dat het geen enkel probleem is. Ik sla me er wonderwel goed doorheen tot ik de voor- en nafoto’s laat zien. Hier zijn 2 dia’s helemaal niet meer beschikbaar, op 1 dia staat alleen een voorfoto. Voor de goede orde, dit gedeelte is belangrijk, plaatjes zeggen meer dan woorden. Slechts 1 dia was compleet. Opnieuw een diepe buikademhaling en de ‘geen-probleem-houding’. Gelukkig was het laatste deel van mijn presentatie qua gegevens compleet.

Een zucht van verlichting

Rond 21.00 uur kon ik met een zucht van verlichting het webinar afronden. Alles was goed gegaan, behalve dan het wegvallen van her en der wat tekst en een paar ontbrekende foto’s. Nu was het wachten op de eerste aanmeldingen voor de 9-weekse online workshop: Moeiteloos welZIJN. Rond 21.30 uur was dat ook een feit.  Deze workshop start op woensdag 8 januari 2014 om 20.00 uur en vervolgens 8 weken elke woensdagavond. De workshop is voor iedereen die op zoek is naar een manier om blijvend lekker in haar/zijn vel te zitten. Je kunt hierbij denken aan afslanken, gewichtbeheersing en vitaliteit en geestelijk en lichamelijk je goed voelen.

Alle informatie vind je hier: Online Workshop: Moeiteloos WelZIJN.

  Ik heb er in ieder geval veel zin in en zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om mensen een goede ervaring en meer dan voldoende gereedschap te geven zodat zij hun doel blijven kunnen realiseren. Ben jij toe aan een definitieve verandering op het gebied van welZIJN, aarzel dan niet en meld je aan. Ik toon je de weg naar moeiteloosheid en blijvend resultaat.

Liefs en alvast fijne feestdagen

Claire

Reacties
Categorieën