WelZIJN van de geest
Claire en Arie Seelen
WelZIJN van de geest
09/23/2013
1 min
0

Hoe zet je bewustzijn en intuïtie in voor meer 'welZIJN'?

09/23/2013
1 min
0

Een tijdje geleden heb ik het ‘Handboek voor sensitief leven door het jaar heen’, gekocht. De kern van het boek is een reis door de 52 weken van het jaar. Het is een gids voor bewuster en sensitief leven. In het handboek voor sensitief leven wordt de betekenis van de seizoenen, maanden en dagen besproken. Dit wordt afgewisseld met oefeningen, visualisaties en suggesties.  Door meer bewustzijn en en de adviezen te volgen, kom je dichter tot jezelf en boor je de diepere lagen van je ziel aan.

 

Door allerlei zaken in onze huidige maatschappij zijn we steeds meer verwijderd geraakt van de natuur, de cyclussen van het leven en daarmee in feite van ons zelf. We zijn druk en nogal gericht op de materie. Alhoewel er een voorzichtig ingezette  positieve verandering te bespeuren is. We willen graag een goed betaalde baan, meer inkomen, een mooiere auto en een groter huis. In onze jacht naar succes vergeten we dat het gaat om het pure bestaan zelf. We maken te weinig tijd om bewust te zijn van wat we al hebben en te genieten van het leven. In feite maken we de vergissing om succes na te jagen met als ultieme onderliggende doel ‘ons gelukkig voelen’. Keren wij het om en streven we naar gelukkig zijn, dan zou al het andere volgen.

 

De natuur kunnen we gebruiken als een voorbeeld om evenwicht te brengen in ons leven. Er is een tijd van uitlopen en expansieve groei in elk project en in elke levensfase. Dan komt de tijd van volle kracht en wasdom, het vrucht dragen. Daarna volgt de tijd van de oogst, een tijd van verzamelen en als laatste volgt een tijd van bezinning en een rustperiode. Voel wat jij nodig hebt op dit moment en gebruik de cyclus van de natuur als spiegel. In feite is in bijna alles een cyclus en/of betekenis te vinden. Juist in het bewustzijn en het volgen van je gevoel zijn de antwoorden te vinden voor jou. Deze kunnen behoorlijk afwijken van hetgeen je ratio je verteld. Het vergt moed en vertrouwen om dit pad volgen. Het brengt je echter wat jij zoekt en dat is welZIJN, lichamelijk en geestelijk.

 

De maandag bij uitstek de dag om aan iets nieuws te beginnen. Waarom?, dat vertel ik in de video.

Veel kijk- en luister plezier!

Reacties
Categorieën