Page content

Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht!

Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht.
Er is een onzichtbaar aanwezige band.
Ik ben je dochter en jij bent mijn vader.
Dat zal altijd zo zijn.

Op 9 maart 2015 om 1.45 uur is mijn vader na een pittig ziektebed overleden. Het was moeilijk om een krachtig markant man geleidelijk aan lichamelijk te zien afglijden naar de dood. Ondanks alle pijn en ellende bleef zijn geest sterk.

Doordat het huwelijk van mijn ouders al snel strandde, heb ik mijn vader pas leren kennen rond mijn 12e levensjaar. Ik kan me nog goed herinneren dat het een gekke gewaarwording voor mij was, geconfronteerd te worden met een ‘echte’ vader. De eerste kennismaking verliep stroef: Ik was onzeker en wist niet goed hoe te handelen. Mijn vader en zijn vrouw hebben echt alles uit de kast getrokken, daar lag het niet aan.

Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht.
Er is een onzichtbaar aanwezige band.
Ik ben je dochter en jij bent mijn vader.
Dat zal altijd zo zijn.

Gaandeweg groeide onze relatie, er ontstond echter nooit een hechte vader-dochter band. Logisch want we hebben gezamenlijk behoorlijk wat jaren ‘gemist’.

Dat wij toch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, blijkt uit een aantal gezamenlijke karaktertrekken en overeenkomsten.

Bellen en urenlang gezellig kletsen met vrienden en familie is niet ons sterkste punt. Echter als we eenmaal contact hebben dan genieten we er met volle teugen van.

Onze humor was gelijk. We konden smakelijk en bulderend lachen over bepaalde zinspelingen en grapjes.

Ook houden we er allebei wel van om op een smeuïge wijze verhalen te vertellen. Een beetje aandikken hier en daar is ons niet vreemd.

Schrijven en schilderen behoorden tot jouw talenten en ook tot de mijne. Vooral het schrijven vind ik leuk.

Tevens vinden we het fijn als onze wil wet is….! Uiteraard zijn we ook wel weer zo redelijk te beseffen dat dat niet altijd kan.

Ik heb last van claustrofobie en weet niet waar deze angst vandaan komt. Jij hebt dat ook, de vraag rijst bij mij of het erfelijk is.

Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht.
Er is een onzichtbaar aanwezige band.
Ik ben je dochter en jij bent mijn vader.
Dat zal altijd zo zijn.

Inmiddels zijn er een paar weken verstreken en ik merk dat er innerlijk veel in beweging is. Herinneringen aan vroeger duiken op en ook weer onder. Vragen die er altijd waren en niet gesteld zijn, plagen me soms. De niet uitgesproken gedachten en gevoelens zijn er bij tijd en wijle ook.

Gelukkig heb ik tijdens het eerste ziekenbezoek tegen je gezegd dat ik van je hou en trots op het feit ben, dat je mijn vader bent. We waren allebei niet gewend dit tegen elkaar te zeggen. Daarmee voelde het ietwat eigenaardig, voor jou en ook voor mij.

Ik heb geaccepteerd, dat het is zoals het is. Direct contact met je opnemen kan niet meer. Wel kan ik op gezette tijden een energetisch lijntje openen. Op deze wijze kunnen we toch even bijpraten. Ik hou van jou en zal je missen.

Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht.
Er is een onzichtbaar aanwezige band.
Ik ben je dochter en jij bent mijn vader.
Dat zal altijd zo zijn.

 

Comment Section

13 reacties op “Ik ben veel verdrietiger dan ik dacht!


Door Anja op 27 maart 2015

Prachtig, vanuit je hart geschreven! Het gevoel is heel herkenbaar voor mij. Heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken en te accepteren. Zo te lezen heb je dat al deels. Het verdriet en de onbeantwoorde vragen, blijven. Lieve groet, Anja


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Anja❤️


Door Karin Klaver op 27 maart 2015

Mooi geschreven Claire. Sterkte en liefs xxx


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Karin❤️


Door Ingrid op 27 maart 2015

Dag lieve Claire,
Het leven komt tot ons met al z’n mooie en minder mooie gebeurtenissen. En dat alles met de vraag: hoe ga ik er mee om, hoe denk ik erover, hoe verwerk ik het en hoe geef ik het een plekje ? Dat kost tijd en tegelijkertijd is het ook een heel boeiend proces. Het is prachtig, zoals je de gevoelens kan accepteren en verwoorden. Daar help je ook weer andere mensen mee.
Sterkte en lieve groetjes van Ingrid


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Ingrid❤️


Door Beppie Lemmers op 27 maart 2015

Hoi Claire,
Ik wil je heel veel sterkte toewensen. Het lijkt me moeilijk om je vader pas later te leren kennen. Super dat je de moeite hebt genomen om je vader toch in je leven toe te laten. Denk aan de goede en leerzame momenten met je vader en hopelijk krijg je daardoor kracht om je verdriet te verwerken. xxx Beppie


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Beppie❤️


Door Maja op 27 maart 2015

lieve Claire,
Prachtig verwoord! Gelukkig heb je hem tijdig kunnen zeggen dat je van hem houdt en telt op hem bent. Ik weet dat jullie op energetisch niveau contact zullen houden. Koester de herinneringen….
Liefs Maja


Door Maja op 27 maart 2015

Telt moet zijn trots…..☺️


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Maja❤️


Door Ilse op 27 maart 2015

Mooi geschreven Claire. Koester de moeite herinneringen samen. Xx Ilse


Door Claire op 28 maart 2015

Dank je wel voor je lieve woorden Ilse❤️

Plaats een reactie


*