Gezondheid
Claire en Arie Seelen
Gezondheid
05/18/2013
1 min
0

Liefde is de sleutel

05/18/2013
1 min
0

Liefde is de sleutel voor alles in het leven.

Dus ook voor vitaliteit en gewichtbeheersing. Stel dat ik vanuit liefde voor mezelf en dus mijn lichaam handel, wat doe ik dan?

Op de 1e plaats accepteer ik mezelf precies zoals ik ben: Met al mijn goede en minder goede eigenschappen, met met mijn lengte, omvang en uiterlijk. Het is goed, alles is goed in mijn wereld.

Vanuit acceptatie kan ik kijken naar datgene wat ik wil veranderen.  De ideale basis om tot een goede aanpak te komen is zoals eerder vermeld: liefde. Stel dat ik graag wat kg’s wil verliezen en daarna op gewicht wil blijven. Dan zijn er legio manieren om aan de slag te gaan. Als ik echter vanuit liefde handel dan zoek ik die methode die het beste bij mij en mijn lichaam past. Los van de laatste trend of goeroe. Mijn lichaam geeft prima aan wat het nodig heeft en welke manier van afslanken voor mij de juiste is. Het enige dat ik hoef te doen is stil te zijn en te luisteren naar wat het aangeeft. Vertrouw op wat je ‘innerlijke stem’ of intuitie aangeeft.  Als ik goed luister, weet ik welke voeding bij mij past en eet ik op die momenten dat mijn lichaam aangeeft dat het voeding nodig heeft. De boodschap kan in de vorm van ‘voelen, innerlijk weten, horen of beeld’ tot je komen. Door regels en strengheid los te laten ontstaat er ruimte om de juiste keuzes te maken. Naast ruimte geeft deze wijze van handelen ook vrijheid en zachtheid.

Als het lichaam dagelijks voldoende en de juiste voedingstoffen op momenten dat er behoefte is krijgt, reageert het hier altijd op de juiste wijze op.
Afslanken gewichtsbehoud, vitaliteit en welZIJN, zijn op deze manier kinderspel.

 

Liefde


Reacties
Categorieën